Popüler Yazılar

Son Yazılar

Semrush Partner

Arama Motoru Optimizasyonu
180 okunma

Google NotebookLM Türkiye’de: Yapay Zeka ile Akıllı Analiz

Google’ın AI destekli NotebookLM not tutucu asistanı Türkiye’de! Dijital pazarlama ve SEO çalışmalarınızda nasıl kullanabileceğinizi keşfedin.

Google’ın geçtiğimiz yıl lansmanını yaptığı yapay zeka destekli not alma asistanı NotebookLM, artık Türk kullanıcıları için de erişilebilir duruma geldi. Bu araç, dijital pazarlama ve SEO çalışmalarınızda verimliliği artırmak için çeşitli özellikler sunuyor.

NotebookLM’nin Dijital Pazarlama ve SEO İçin Kullanım Alanları:

  • Bilgi Yönetimi ve Özetleme: Uzun belgeleri, raporları veya araştırmaları hızlıca özetleyerek zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz.
  • İçerik Üretimi: NotebookLM, içerik pazarlama stratejileriniz için yeni fikirler üretmenize yardımcı olabilir. Belirli bir konu hakkında beyin fırtınası yaparak, blog yazıları veya sosyal medya gönderileri için öneriler alabilirsiniz.
  • Veri Analizi: NotebookLM, çeşitli kaynakları yükleyerek bunlar hakkında sorular sormanıza ve detaylı analizler yapmanıza imkan tanıyor.

Örneğin, 2022 yılında hazırladığım bir SEO rehberinin PDF dosyasını araca yükledim ve araç analizlerini tamamladıktan sonra işime yarayabilecek pek çok seçenek sundu:

SSS bölümüne tıkladığımda, NotebookLM’in dökümanda öğrendiklerinden yola çıkarak Sıkça Sorulan Sorular oluşturduğunu gördüm:

Sesli Özet çıkarttığımda, İngilizce olarak iki kişinin karşılıklı diyaloğu şeklinde adeta bir podcast yayını hazırlamış olduğunu görünce hayretler içerisinde kaldım:

Google NotebookLM, verilerinizi işleyip size en etkili bilgileri sunmakta bir asistan gibi çalışıyor. Yapay zekayı bu şekilde kullanmak, zamanı daha verimli yönetmenize ve var olan kaynaklardan yaratıcı çıkarımlar yapmanıza olanak tanıyor. Eğer daha önce böyle bir araç denemediyseniz, şimdi tam zamanı!

Paylaş!