Popüler Yazılar

Son Yazılar

Semrush Partner

Arama Motoru Optimizasyonu
105 okunma

Semrush ile Yapay Zeka Özetlerini (AI Overviews) Takip Edin

Semrush’ın yeni AI Overviews özelliği ile yapay zeka özetlerini analiz edin ve SEO stratejinizi güçlendirin.

SEO dünyasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, Semrush’ın yeni AI Overviews Tracking (Yapay Zeka Özetleri Takip) özelliği beni fazlasıyla heyecanlandırdı.

Bu yeni özellik, SEO stratejilerinde devrim yaratabilecek bir potansiyel taşıyor. Daha önce yalnızca Sıralama Takibi’nde (Position Tracking) görebildiğimiz yapay zeka özetlerini artık Organik Araştırma (Organic Research) sekmesinde de analiz edebiliyoruz.

Stradiji olarak danışmanlık verdiğimiz Comstice.com’un Amerika’da AI Overviews sonuçlarında nasıl yer aldığını incelemeye başladık ve gerçekten heyecan verici bulgularla karşılaştık.

Bu yeni özelliği kullanarak organik araştırmalarda yapay zeka özetlerini takip etmek oldukça kolay. Örneğin, Organik Research> Positions >SERP Features on SERP>AI Overviews filtresiyle bu verileri inceleyebilirsiniz.

Bu filtreleme yöntemi, sektörünüzdeki rakiplerinizin hangi sorgulara dahil olduğunu görmenizi ve kendi stratejinizi bu doğrultuda geliştirmenize de olanak sunuyor. ABD pazarında Comstice.com’un 9 sorguda AI Overviews’a dahil olduğunu görebilmek ve bunu müşterimiz ile paylaşmak ve onların olumlu tepkisi, bu yeni özelliğin son derece faydalı olduğunu fark etmemizi sağladı.

Comstice.com’un sadece hangi arama sorgularında AI Overviews’ta yer aldığını görmek ile sınırlı kalmıyoruz, AI Overviews sonuçlarında nasıl göründüğünün ekran görüntüsünü de görebiliyoruz.

Önceden bu tarz verileri elde etmek mümkün değildi; yalnızca belirlediğiniz sorguların takibini yapabiliyordunuz. Ancak şimdi bu kısıtlamaların ötesine geçtik. Rakip analizi ve optimizasyon fırsatları için yepyeni kapılar açılmış durumda.

Örneğin, bir sorguda ilk sayfada yer alıyorsanız ama AI Overviews’te görünmüyorsanız, bunu Semrush üzerinden kolayca tespit edebilirsiniz. Rakiplerinizin yapay zeka özetlerinde ne kadar yer aldığını da rahatlıkla sorgulayarak kendi sitenizin performansı ile karşılaştırabilirsiniz.

Paylaş!